Børne 1’eren

– B&U’s magasinprogram til de 9-12årige


Stills fra Børne 1’er-programmer.

BØRNE 1’EREN …
… var 1995–2001 DR-B&U’s magasinprogram til de 9-12årige. Programmet blev sendt alle hverdage på DR-TV (fra august 1996 DR1) kl. 16.30-18.00. Udsendelserne var båret af et værtspar introducerede de forskellige elementer. De 90 minutter startede gerne med en indkøbt film og efter den første halve time – når børnene var nået hjem fra skole og sport – kom der en lind strøm af forskellige indslag produceret af redaktionen til den enkelte udsendelse. Alle elementer blev introduceret og ofte uddybet i studiet af de to værter. Mange af indslagene kom som serier på faste ugedage. Blandt de talrige serier kan f.eks. nævnes: Skattejagten, Det Nysgerrige Kamera, Børnerapporten, Forstærkeren og Kratluskeren. Om torsdagene blev udsendelserne sendt live fra et studie i TV-Byen. Der havde værterne ofte inviterede gæster, der var med til at uddybe emnerne.
Om lørdagen blev der sendt TV10, der dels havde sine egne (ofte humoristiske) indslag og dels brugte materiale fra ugens Børne 1’ere. Blandt de muntre indslag var figuren Vera legemliggjort af skuespilleren Michel Castenholt.
_______________________________________________________________


 Fotos fra Børne 1’er-produktionen.

INDHOLD & VÆRTER
I sin 6-årige levetid havde Børne 1’eren en lang række forskellige studie-design, grafiske udtryk og – ikke mindst – værtspar. Det første par, som næsten blev identisk med programmet, var Puk Elgård & Jan Lundme. Siden fulgte mange andre par – en bl.a. Camilla Ottesen & Peter Palshøj. På samme måde skiftede chefer, redaktører, studieproducere, fotografer, redigeringsteknikere og mange andre personalegrupper. Lars Gudmund Hansen var én i den gruppe af tv-tilrettelæggere, der fulgte programmet og leverede indslag i en lang periode.

Børne1er-logo

Et af de mange Børne1er-logoer

_______________________________________________________________

EKSTEMLER PÅ BØRNE 1’ER-INDSLAG
… med Lars Gudmund Hansen som tv-tilrettelægger.

Puks ansigt Sendt: 6/3 1996 (Var: 5:11)
Video ind her

Se dig selv i øjnene Sendt: 5/3 1996 (Var: 2:16)
Video ind her

Marts 1996 bragte Børne 1’eren er række udsendelser I forbindelse med at København var Kulturby. Flere af indslagene tog udgangspunkt i det fælles nordiske børne-kulturprojekt, ”Se dig selv i øjnene” hvor børn skulle male og udstille portrætter af sig selv. I ”Puks ansigt” skulle børneseerne inspireres til at lede efter oprindelsen til deres ansigtstræk. Og indslaget ” Se dig selv i øjnene” fortalte om processen med at få et selvportræt ned på papir.
_______________________________________________________________

Se på kunst Sendt: 11/4 1996 (Var: 2:16)
Video ind her

Stina og Josefine går på et kunstgalleri og anmelder en udstilling specielt for børn.
_______________________________________________________________